Léčivá energie Země

pro zdravé trávení, ideální váhu a regeneraci organismu

Svratka 2. – 4. září 2016

Chcete se zbavit zažívacích potíží, starostí a stresu?

Chcete si udržet ideální váhu?

Chcete se snadněji zotavit z nemoci a rychleji regenerovat?

Chcete se vyhnout vysokému tlaku a cholesterolu?

Na víkendovém semináři se Sifu Ješe Gyatso 2. – 4. 9. 2016 v Hotelu Svratka budeme posilovat správnou funkci sleziny a slinivky, stimulovat trávení, učit se bdělému přístupu k jídlu a aktivovat regenerační schopnost organismu.

 

On-line přihláška

 

Program semináře

Léčivá energie Země

Konec léta je v přírodě spojený s živlem Země. Země je zdrojem energie a výživy pro všechno živé. A právě tuto funkci zajišťuje v našem těle slezina, která přeměňuje potravu na výživné látky a řídí jejich rozdělování do celého těla. Slezina je odpovědná za regeneraci těla po nemoci, zajišťuje zvlhčování těla, aby se nepřehřívalo, a reguluje množství tekutin v těle a brání jejich nahromadění.

Pro podpoření správné funkce sleziny, slinivky a žaludku se budeme na zářijovém semináři věnovat praxi:

Pohybů čchi-kung, které stimulují cirkulaci krve a energie a zlepšují distribuci živin do všech tkání v těle.

Automasáže, která odstraňuje stagnující energii v těle.

Dechových cvičení, která stimulují proudění energie v břišní dutině, prokrvují orgány břicha a podporují trávení.

Postojů, které nasytí tělo přívalem nové energie.

Léčivých zvuků, pohybů a vizualizace, které rozproudí energii ve vnitřních orgánech, odvedou z nich stagnující energii a toxiny a nastolí rovnováhu mezi orgány.

 

Jíme s bdělostí

Ne CO, ale JAK je při jídle podstatné

Každou chvíli někde slyšíme, CO bychom měli a neměli jíst. Nové trendy a diety se na nás jen hrnou. Co bylo včera dobře, je dnes špatně a naopak. Jednomu pomáhají vejce a mléko, druhý radí se jim zdaleka vyhnout. Nedá se v tom vůbec vyznat. Nebo dá?

Na zářijovém semináři si ukážeme, že při jídle není až tak důležité CO jíme, ale JAK to jíme. Každý jsme jiný, a proto každý z nás potřebuje jíst něco jiného, aby udržel své tělo, energii a mysl v rovnováze. Dokonce to, co jsem jedl včera a co mi pomohlo se dostat do rovnováhy, pro mě může být za týden škodlivé.

Naučíme se proto vnímat energii jídla a vybrat si to, které nám prospěje. Naučíme se také praktické postupy, jak zůstat při jídle bdělí a jíst jen tolik, kolik potřebujeme. Naučíme se, jak přirozeně jíst méně a přitom se najíst více.

Přirozeně tak dosáhneme naší optimální váhy a budeme ze sebe mít dobrý pocit, aniž bychom se trápili tím, co jíst a co nejíst.

Výklad buddhismu - 4. část

Pro všechny, kdo se zajímají o duchovní rozvoj a nauky buddhismu, připravil Mistr Ješe Gyatso pro tento a příští rok cyklus povídání, která přidal navíc k programu semináře. V září se bude věnovat cestě mahajány.

Organizace víkendového semináře

Pobytový seminář čchi-kung se koná v příjemném prostředí Hotelu Svratka, uprostřed krásné přírody Vysočiny. Účastníci jsou ubytovaní v hotelových pokojích a na místě mají zajištěnou bezmasou stravu tři krát denně. Výuka čchi-kung je rozdělená do bloků, mezi nimiž je ponechán čas na jídlo a odpočinek. Cena semináře 3490,- Kč (3290,- pro členy s rzč) zahrnuje úhradu za výuku, ubytování v hotelu a plnou penzi.

Více informací